top of page

Stone Paper

Stone Paper gaat over duurzame ontwikkeling met respect voor onze aarde. Door gebruik te maken van mineraal poeder (Calcium Carbonaat) zijn Stone Paper tassen en verpakkingen boom-vrij, en wordt er geen water of bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie zoals bij het produceren van tradtioneel hout pulp papier het geval is. Stone Pape is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA. Bovendien heeft Stone Paper het C2C certificaat zilver.

 

 

Kenmerken

Stone Paper is een boom-vrij papier dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met een percentage niet giftig hars.

Stone Paper is boom-vrij, dus het beschermt onze bossen, ons milieu en heeft bovendien vergelijkbare kenmerken met tradioneel hout pulp papier voor wat betreft rekbaarheid en scheurbaarheid in een ratio van 1:1 en 2:1.

 

Stone Paper is geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel.

Het productie proces genereert geen giftige uitstoot en verspilt geen water. het ongebruikte of overschot is makkelijk te recyclen in nieuw Stone Paper. Daarnaast wordt het makkelijk en veilig afgebroken door de natuur en kan het verbrand worden zonder dat daarbij schadelijke gassen vrijkomen.

 

Stone Paper is watervast, boom-vrij en in essentie vezelvrij.

Het absorbeert geen inkt en gebruikt daarom iets minder inkt tijdens het drukken in vergelijking met hout pulp papier. Het resultaat is een extreem scherpe afbeelding.

Bron: http://www.gaiakraftholland.com/over-stone-paper

bottom of page